Jeanine loopt de Vierdaagse voor Mazinga

Jeanine Langens- van Orsouw en Paul van den Heuvel

Vanmiddag heeft Jeanine Langens- van Orsouw haar alternatieve Vierdaagse afgerond. Zij heeft de Vierdaagse gelopen in verband met het bereiken van de leeftijd van 50 jaar en het 25 jaar werkzaam zijn in het onderwijs. Zij koos Mazingira vanwege het feit dat alle opbrengsten volledig zonder kosten worden besteed voor het goede doel en de ondersteuning door Wilde Ganzen. Wij waren bij haar aankomst in Middelrode en hebben de cheque in ontvangst genomen. Een geweldig bedrag!!!

De Eigenwijze 4-daagse van Jeanine Langens

Meer dan 500 kilometer heeft Jeanine Langens al in de benen. Ze bereidt zich voor op haar eigen(wijze) vierdaagse die ze in juli gaat lopen. Ze hoopt hiermee geld op te halen voor het ‘MaaslandCollege in Tanzania’, onze Esperanto Secondary School in Marambeka. En prachtig initiatief waarover zij in de Regio Oss uitgebreid vertelde (zie hieronder). Steun Jeanine en daarmee Stichting Mazingira met deze link, en volg haar voorbereidingen op instagram.

Afbeelding

160 kilometer wandelen voor Afrikaans Maaslandcollege

wo 20 mei 2020, 19:00   

OSS | Jeanine Langens – Van Orsouw doet dit jaar mee aan de Vierdaagse. In eerste instantie was Nijmegen in beeld, maar uiteindelijk besloot de van oorsprong Osse om ‘in haar uppie’ 4 x 40 kilometer te lopen, waarbij ze ook nog eens het goede doel steunt. 

Jeanine Langens-van Orsouw

De Vierdaagse van Nijmegen heeft altijd al iets magisch gehad voor Jeanine. In eerste instantie kon ze zich niet voorstellen hoe iemand vier dagen lang zoveel kilometer kon lopen. Nadat ze 50 jaar was geworden en 25 jaar in het onderwijs werkzaam was, besloot ze iets speciaals te doen. Ze startte in januari met trainen, maar toen ze zich verdiepte in de Nijmeegse Vierdaagse, kreeg ze vanwege de drukte steeds meer het idee dat het niet bij haar paste. “Toen ik zag dat het inschrijfgeld 100 euro bedroeg, is het idee tot stand gekomen. Zonde om 100 euro aan de organisatie te geven en in de drukte te gaan lopen. Dan kun je toch beter dat geld direct aan het goede doel geven?” Ze gaat in week 29 of 30 haar eigen Vierdaagse lopen. Helemaal alleen, vanuit haar woonplaats Middelrode. “De volgende stap was het bepalen van het goede doel. Het moest bij me passen en ik wilde zeker zijn dat het volledige bedrag dat ik zou inzamelen daar terecht zou komen waar het echt nodig was. Ik zocht dus een goed doel dat geen reclame maakt en dat louter werkt met vrijwilligers. Stichting Mazingira Nederland voldeed aan die eisen: de stichting ontwikkelt onderwijs in Tanzania. Met name onderwijs aan meisjes op het Maaslandcollege. Daarnaast ondersteunt zij financieel de radiozender, zodat de bevolking goede informatie krijgt. Maria, de voorzitter van de stichting, heeft mij verzekerd dat al het geld naar Tanzania gaat en dat de familie (op eigen kosten) elk jaar naar Tanzania afreizen om te controleren of het geld op de juiste manier besteed is. Daarnaast vind ik het verhaal achter deze stichting indrukwekkend; familieleden van Sjoerd van den Heuvel die zijn geweldige werk na zijn overlijden voortzetten. Ik wil graag bijdragen aan het werk van deze stichting.”

Meer informatie
Er is een Instagram-account geopend (mijneigenwijze4daagse) waarop geïnteresseerden deactiviteiten kunnen gaan volgen. Op Facebook is een evenement aangemaakt, mijn eigen(wijze) 4-daagse, met hetzelfde doel. Op Strava (Jeanine Langens) zijn alle trainingsactiviteiten te zien. A.s. woensdag wordt de rekening voor het inzamelen van het sponsorgeld geopend.


Appeltaarten en stroopwafels!

Vandaag hebben de basisscholen De start (in De Moer) en De Touwladder (in Kaatsheuvel) het Afrikaproject afgesloten met het presenteren van alles wat ze over Afrika geleerd hebben. Er werd gedanst, gezongen en werkstukken werden gepresenteerd. Met de verkoop van appeltaarten en stroopwafels hebben ze onze stichting ondersteund. Dank jullie wel!!!

Gilde Sint Sebastiaan, Bedankt!!

Op zondag 23 september heeft Maria het Koningsschieten van het Gilde Sint Sebastiaan bijgewoond, een gebeurtenis die één keer in de drie jaar wordt georganiseerd. Dankzij de inzet van Maud Kleinekorte, leerlinge van De Nieuwste School, en haar opa, één van de gildebroeders, zamelde het gilde 1500 euro in voor Stichting Mazingira. We zullen het geld gebruiken voor de inrichting van het meisjeshuis.

Dank aan alle gildebroeders!!

IMG_0192

Laboratorium benodigdheden overhandigd

Afgelopen kerst haalden docenten en studenten van de Hogeschool Utrecht samen met studieverenigingen Uranymus, Paramedus en Science Café Het7De 3750 euro op voor de inrichting van de praktijklokalen. Van dit geld hebben de docenten microscopen, weegschalen, maatcilinder, branders en nog veel meer laboratoriumbenodigdheden kunnen kopen. In aanwezigheid van het hele dorp werd alle apparatuur officieel overhandigd aan de leraren en vervolgens onmiddellijk in gebruik genomen.

Bootcamp Maaslandcollege Oss brengt 24500euro op!!!

Voor het derde jaar achtereen hebben docenten en leerlingen van het Maaslandcollege Oss zich ingezet om geld in te zamelen voor Stichting Mazingira. Dit jaar organiseerden zij een bootcamp voor alle leeringen in het voetbal stadion van FC Oss. De opbrengst van deze actie werd aangevuld door Stichting De Wilde Ganzen zodat wij op vrijdag 22 december het ongelofelijke bedrag van 24.500euro in ontvangst mochten nemen. Leerlingen en docenten van het Maaslandcollege Oss, enorm bedankt!!! Wieeehooooo! Met dit bedrag ronden wij de bouw van het meisjesinternaat af en kunnen we de slaapkamers inrichten.

– Bekijk hier de video van de Bootcamp –

Bootcamp Maaslandcollege Oss

Dank je wel, Viora!

Gisteren liep Viora de Marikenloop. Opzich is dat al een hele prestatie. Maar…ze haalde daarbij ook nog eens 330 euro op voor Stichting Mazingira. Dat maakt haar prestatie groots! Dank Viora!!

Viora#1

De eerste spade voor het meisjesinternaat

Lieve Mazingira-renners,

in Oktober hebben jullie in Eindhoven gerend voor de bouw van een meisjesinternaat in Marambeka. Begin februari zijn we weer op bezoek geweest bij Mramba en zijn gemeenschap, en we hebben de voortgang van onze projecten bekeken. We zijn echt ontzettend tevreden – foto’s volgen snel! Het geld dat we dankzij jullie inzamelde, hebben wij overhandigd aan de meisjes in Marembeka, en we staken de eerste spade in de grond. De meisjes zijn jullie ongelofelijk dankbaar!

(Stieken hopen ze nu dat de vrouwen onder jullie ook in Nijmegen weer aan de start verschijnen, dus…schrijf je in voor de Marikenloop op www.marikenloop.nl en laat ons je inschrijf nummer weten!)

Eerste Spade

Overhandigen cheque

Scholen verzamelen geld voor het meisjes internaat

Het was afgelopen week weer tijd voor de jaarlijkse kerstacties op scholen in Nederland. Het Maasland College in Oss, De Nieuwste School in Tilburg, Kentalis Compas in Sint-Michielsgestel en het Zwijssencollege in Veghel haalde dit jaar met verschillende acties ruim 40.000euro op voor Stichting Mazingira!!!

2016-12-22_kentaliscompas

Kentalis Compas organiseerde op donderdag 22 december een kerstmarkt voor familie en vrienden van leerlingen en docenten. Kentalis Compas is een VSO school die onderwijs biedt voor leerlingen die doof, slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. De leerlingen van Compas hebben samen met docenten in verschillende workshops spulletjes gemaakt om deze vervolgens te verkopen op de kerstmarkt. Met deze kerstactie brachten zij bijna 1500 euro bij elkaar. Top actie, en hartverwarmend!!

2017-12-23_maaslandcollege

2016-12-23_maasland#2

2016-12-23_maasland#3

Ook dit jaar organiseerde het Maasland College een ludieke sponsorloop. Met als thema ‘Pimp My Run’ rende zowel leerlingen als leraren, zo gek mogelijk verkleed, met veel kabaal om de school. Dankzij de gulle giften van familie en vrienden van de harde lopers werd er meer dan 30000 euro opgehaald voor de bouw van ons meisjesinternaat. Diepe, diepe buiging!

2016-12-23_nieuwsteschool

Leerlingen en docenten van De Nieuwste School in Tilburg organiseerden een veiling waar kon worden geboden op diensten of zelfgemaakte producten. De docent kunst haalde veel geld op door het aanbieden van eigen werk, en leerlingen boden aan om ramen te lappen, de hond uit te laten of een huiskamerconcert te geven. In totaal haalden zij bijna 3000 euro op. Dank!!