Wij zijn Mazingira

Wij zijn de ouders, de broer, schoonzus en beste vriend van Sjoerd. Wij ondersteunen, op geheel vrijwillige basis, de lokale gemeenschap in de regio Bunda.

Maria Michels
Moeder van Sjoerd, gehuwd met Felix
Voorzitter Stichting Mazingira Nederland

Trots ben ik op hetgeen Sjoerd, met zijn vrienden, voor het onderwijs in Marambeka (Tanzania) heeft betekend. Dit werk voortzetten is na de dood van Sjoerd een belangrijk doel in mijn leven geworden. Het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Marambeka staat als nummer 1 op mijn lijst. Mijn  netwerk in het onderwijsveld gaat hierbij helpen.

Met passie heb ik 40 jaar in het onderwijs gewerkt. Rector van De Nieuwste school in Tilburg, onderdeel van OMO, was mijn laatste functie. Daarvoor was ik als teamleider Tweetalig Onderwijs werkzaam op het Maasland College in Oss – de school waar Sjoerd op het VWO  heeft gezeten.

Paul van den Heuvel
Vader van Sjoerd
Secretaris Stichting Mazingira Nederland

Dat hulp hard nodig is heb ik vooral ervaren tijdens mijn reis naar Tanzania, na het zo plotseling overlijden van Sjoerd. Er is een groot tekort aan vrijwel alle levensbehoeften, maar het begint bij een gebrek aan kennis. Wij zullen de lokale problemen nooit volledig kunnen oplossen maar,  mede ter nagedachtenis aan mijn zoon Sjoerd, zet ik mij heel graag in voor de Stichting Mazingira Nederland. Als oud-notaris in Oss beschik ik over een breed netwerk en mede met behulp van dat netwerk kan ik bijdragen aan het doel van de stichting, het helpen ontwikkelen van lokale bevolking in de regio Bunda.

Felix van Baal
Stiefvader van Sjoerd, gehuwd met Maria
Penningmeester  Stichting Mazingira Nederland

Sjoerd, als oudste van het samengestelde gezin, heeft altijd een bijzondere passie gehad voor de natuur en het reizen. Dat laatste vooral niet via de gebaande paden. Zijn werk in Tanzania voor de school en het radiostation Mazingira FM, dwingt veel respect af en verdient te worden voortgezet. Ik draag bij aan het beheer van de Stichting Mazingira Nederland, en zal zowel mijn sociale als professionele netwerk inzetten voor het realiseren van onze missie.

Professionele dienstverlening en vastgoed in de Gezondheidszorg vormden de rode draad in mijn carriere. In mijn laatste professionele job was ik werkzaam als directeur van een advies- en projectmanagement bureau voor maatschappelijk vastgoed.

Jeroen Middelbeek
Vriend van Sjoerd
Bestuurslid Stichting Mazingira Nederland

Samen met Sjoerd heb ik het VWO op het Maasland College in Oss doorlopen.  Vervolgens ben ik na mijn studie aan de slag gegaan als onderzoeker op het RadboudUMC in Nijmegen. Daarna ben ik gaan doceren op Hogeschool Utrecht.

Ik heb veel gereisd met Sjoerd, en leerde dankzij hem Mramba en zijn dorp kennen. We hebben daar de scholen bezocht en lesgegeven, en we hebben gezien dat we het onderwijs in de regio moeten verbeteren. Sjoerd zette zich ter plaatse in om dat te verwezenlijken. Met de Stichting Mazingira Nederland hoop ik zijn werk te kunnen voortzetten. Ik zal mij inzetten voor de PR van de stichting, en voor het onderhouden van de contacten met Stichting Mazingira Tanzania.

Bram van den Heuvel
Broer van Sjoerd, verloofd met Mei Ling
Bestuurslid Stichting Mazingira Nederland

van 1995 tot 2001 was ik leerling op het Maasland College. Sinds 2005 werk ik als accountant bij KPMG. Naast mijn financiële kennis en ervaring wil ik mijn zakelijke en sociale netwerk inzetten om, middels de stichting, een positieve bijdrage te leveren aan het kennisniveau van de kinderen in de regio Bunda. Op die manier wil ik het goede werk dat mijn broer is gestart, afmaken.

Mei Ling Tan
Schoonzus van Sjoerd, verloofd met Bram
Bestuurslid Stichting Mazingira Nederland

Na het gymnasium op het TBL heb ik Technische Bestuurskunde gestudeerd in Delft. Ik ben oprichter van House of Einstein, een internetonderneming dat een personal shopping service biedt voor mannen. Ik richt me op de PR en communicatie van de stichting. Verder hoop ik een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het ondernemerschap van de lokale bevolking.