De Eigenwijze 4-daagse van Jeanine Langens

Meer dan 500 kilometer heeft Jeanine Langens al in de benen. Ze bereidt zich voor op haar eigen(wijze) vierdaagse die ze in juli gaat lopen. Ze hoopt hiermee geld op te halen voor het ‘MaaslandCollege in Tanzania’, onze Esperanto Secondary School in Marambeka. En prachtig initiatief waarover zij in de Regio Oss uitgebreid vertelde (zie hieronder). Steun Jeanine en daarmee Stichting Mazingira met deze link, en volg haar voorbereidingen op instagram.

Afbeelding

160 kilometer wandelen voor Afrikaans Maaslandcollege

wo 20 mei 2020, 19:00   

OSS | Jeanine Langens – Van Orsouw doet dit jaar mee aan de Vierdaagse. In eerste instantie was Nijmegen in beeld, maar uiteindelijk besloot de van oorsprong Osse om ‘in haar uppie’ 4 x 40 kilometer te lopen, waarbij ze ook nog eens het goede doel steunt. 

Jeanine Langens-van Orsouw

De Vierdaagse van Nijmegen heeft altijd al iets magisch gehad voor Jeanine. In eerste instantie kon ze zich niet voorstellen hoe iemand vier dagen lang zoveel kilometer kon lopen. Nadat ze 50 jaar was geworden en 25 jaar in het onderwijs werkzaam was, besloot ze iets speciaals te doen. Ze startte in januari met trainen, maar toen ze zich verdiepte in de Nijmeegse Vierdaagse, kreeg ze vanwege de drukte steeds meer het idee dat het niet bij haar paste. “Toen ik zag dat het inschrijfgeld 100 euro bedroeg, is het idee tot stand gekomen. Zonde om 100 euro aan de organisatie te geven en in de drukte te gaan lopen. Dan kun je toch beter dat geld direct aan het goede doel geven?” Ze gaat in week 29 of 30 haar eigen Vierdaagse lopen. Helemaal alleen, vanuit haar woonplaats Middelrode. “De volgende stap was het bepalen van het goede doel. Het moest bij me passen en ik wilde zeker zijn dat het volledige bedrag dat ik zou inzamelen daar terecht zou komen waar het echt nodig was. Ik zocht dus een goed doel dat geen reclame maakt en dat louter werkt met vrijwilligers. Stichting Mazingira Nederland voldeed aan die eisen: de stichting ontwikkelt onderwijs in Tanzania. Met name onderwijs aan meisjes op het Maaslandcollege. Daarnaast ondersteunt zij financieel de radiozender, zodat de bevolking goede informatie krijgt. Maria, de voorzitter van de stichting, heeft mij verzekerd dat al het geld naar Tanzania gaat en dat de familie (op eigen kosten) elk jaar naar Tanzania afreizen om te controleren of het geld op de juiste manier besteed is. Daarnaast vind ik het verhaal achter deze stichting indrukwekkend; familieleden van Sjoerd van den Heuvel die zijn geweldige werk na zijn overlijden voortzetten. Ik wil graag bijdragen aan het werk van deze stichting.”

Meer informatie
Er is een Instagram-account geopend (mijneigenwijze4daagse) waarop geïnteresseerden deactiviteiten kunnen gaan volgen. Op Facebook is een evenement aangemaakt, mijn eigen(wijze) 4-daagse, met hetzelfde doel. Op Strava (Jeanine Langens) zijn alle trainingsactiviteiten te zien. A.s. woensdag wordt de rekening voor het inzamelen van het sponsorgeld geopend.