Ontwikkeling Radiostation MazingiraFM

Het radiostation MazingiraFM speelt een grote rol bij het verspreiden van (lokaal) nieuws en actualiteiten. Bovendien maken de verschillende journalisten dagelijks educatieve programma’s over onderwerpen zoals het gebruik van voorbehoedsmiddelen, AIDS preventie, rechten van vrouwen en zelfstandig ondernemen. Helaas verkeerd het radiostation in zwaar weer. De stroomvoorziening is gebrekkig waardoor de zender nogal eens uit de lucht gaat. Bovendien is het bereik van de zender te beperkt waardoor belangrijke steden niet worden bereikt. Daarom is het lastig om adverteerders te strikken en haalt het radiostation te weinig geld op om goed te kunnen blijven functioneren.

Studio MazingiraFM

 

Vanwege de belangrijke functie die het radiostation speelt bij de voorlichting en educatie van de regionale bevolking helpt Stichting Mazingira om de situatie te stabiliseren en om MazingiraFM zo snel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten opereren.

We helpen het radiostation op een aantal manieren:

  • We stroomlijnen de dagelijkse gang van zaken (denk aan administratie, onderhoud van apparatuur en beveiliging)
  • We hebben afgelopen maand geinvesteerd in nieuwe generatoren om de stroomvoorziening te verbeteren waardoor het radiostation nu dag en nacht, zelfs met slecht weer, in de lucht kan blijven
  • In februari bouwen we een zendmast van 40 meter hoog die het mogelijk gaat maken om de grotere steden in de regio te bereiken

[one_half]

Generatoren
Twee generatoren om het zendstation van stroom te voorzien

[/one_half]

[one_half_last]
Met deze acties maken wij het op korte termijn weer heel interessant voor bedrijven om te adverteren via MazingiraFM. In maart bezoeken Jeroen en Bas de studio in Tanzania om de voortgang te bespreken en om plannen voor de toekomst te maken.
[/one_half_last]