Felix en Maria terug naar Marambeka – deel #5

Felix en Maria gingen begin februari terug naar Tanzania. Hier leest u het laatste deel van hun reisverslag

‘We vroegen het bestuur van Stichting Mazingira Tanzania naar hun plannen voor de toekomst. Ze bleken daarover al goed te hebben nagedacht. Eén plan greep ons bijzonder aan: Het bouwen van een huis voor meisjes vlakbij de Esperanto Secondary School. Omdat ouders geen schoolgeld meer hoeven te betalen (zie het vorige bericht), kunnen meer kinderen nu naar school. Echter, voor kinderen van erg arme ouders die verder van de school wonen, is het nog steeds moeilijk om naar school te gaan omdat de vervoerkosten erg hoog zijn. Vooral meisjes mogen van hun ouders daarom al snel niet meer naar school en ze worden op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. De ouders krijgen een bruidschat in de vorm van koeien en hebben verder geen kosten meer aan hun dochters. Jongens mogen wel langer naar school. Ten eerste omdat ouders voor jongens geen bruidsschat krijgen. Ten tweede, jongens moeten op latere leeftijd een bijdrage leveren aan de inkomsten van de familie en goed onderwijs is daarbij van belang. Om de meisjes een betere kans op een mooie toekomst te bieden, wil Stichting Mazingira Tanzania de meisjes graag onderbrengen in een meisjeshuis nabij de school en de kosten voor vervoer en verzorging van deze meisjes op zich nemen. Wij zijn er van overtuigd dat dit een hoge prioriteit heeft en beraden ons als Stichting Mazingira Nederland hen ook hierbij te helpen.’

vooraanzicht

zijaanzicht

0
  Related Posts
  • No related posts found.