Bezoek aan Marambeka 2024

Wij, Paul, Bram, Felix en Maria, zijn weer in Tanzania geweest. Het is negen jaar geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van onze lieve zoon en broer Sjoerd. Het was fijn om weer even dicht bij hem te kunnen zijn. En wat heerlijk om te zien dat hij nooit alleen is. Er zijn altijd veel mensen en dieren op en rondom zijn graf. Hier staat kleine Sjoerd (zoon van Simba) op het graf van Sjoerd.

Zoals elk jaar krijgen we allerlei spullen om mee te nemen voor de mensen in Marambeka. Hier twee koffers vol t shirts en tassen voor de leerlingen. Dank je Hans en Anneke Kloek.

Het gaat erg goed met de school. Alles wordt zeer goed onderhouden en de leraren zijn erg trots op de goede resultaten die ze dit jaar bereikt hebben. Hier zitten we in overleg met het bestuur en de directie van de school om het 5 jaren plan van de school te bespreken en te kijken wat wij als stichting Mazingira NL hierin kunnen betekenen.

We werden hartelijk ontvangen door de leerlingen van de school. Het was ontroerend om ze te horen zingen als welkom voor ons.

We hebben een ontmoeting gehad met de leiding van NGO TYEGD. Een organisatie die zich inzet voor het vergroten van kansen en gelijkheid voor jongeren op verschillende terreinen in Tanzania. Wellicht kunnen we samenwerken in de toekomst.

De opbrengst van de olijfolie actie en de opbrengst van de collecte van de Titus Brandsma Parochie in Oss is door de Wilde Ganzen met 50% aangevuld. Met deze opbrengst wordt dit oude lokaal geschikt gemaakt als studieruimte voor de leerlingen en voor de bewoners in de omgeving. Het geld daarvoor zullen ze deze week ontvangen. Deel 2, de studiemiddelen (boeken etc), hopen we dit jaar te kunnen financieren.