Maria en Felix terug naar Marambeka – deel #2

Felix en Maria gingen begin februari terug naar Tanzania. De komende tijd leest u hier in het kort over hun ervaringen.

‘Naast onderwijs voor de kinderen in Marambeka, helpt onze stichting ook om het lokale radiostation voor de regio Bunda in stand te houden. Het radiostation heeft een erg belangrijke informatieve functie. Denk daarbij aan voorlichten van de bevolking over geboortebeperking en het voorkomen van AIDS. Als Stichting hebben wij grote zorgen gehad over het voortbestaan van Mazingira FM omdat het oorsponkelijk team dat het radiostation draaiende hield, niet functioneerde. Inmiddels zijn deze werknemers vervangen en heeft Kisaka, de broer van Mramba, de leiding over het station. Wij hebben veel vertrouwen in zijn werkwijze. Zo heeft hij een goede programmamaker en advertentiewerver in dienst genomen. Als stichting hebben wij de noodzakelijke uitbreiding van de zonnepanelen voor de zendmast gefinancierd. Dat betekent dat er veel kan worden bespaard op de brandstof die nodig is om het diesel aggregaat draaiende te houden.’

– foto’s genomen door Kisaka tijdens het installeren van de zonnepanelen

Later meer…

[one_half]
Mramba bij accu's
[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

 
12752278_965788163458925_1665159301_o

Mramba, de burgemeester van Marambeka (+/- 70 jaar oud!!!!), helpt met het installeren van de zonnepanelen op het dak van het zendstation